MENU 2-6 marca 2020

PONIEDZIAŁEK  

ŚNIADANIE: tosty wieloziarniste, chrupiące warzywa, herbatka z cytryną 

ZUPA: rosół domowy

II DANIE: puree ziemniaczane, filet drobiowy w płatkach, bukiet warzyw
 

VEGE: gulasz z ciecierzycy, ryż

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, wafle ryżowe 

(mięso 100g, puree 200g, zupa 300ml)

 

WTOREK

ŚNIADANIE: płatki ryżowe na mleku, salami, ogórek, serek żółty, kajzerka , herbatka 

ZUPA: barszcz biały

DANIE: pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym, gniochetti, surówka z selera 

VEGE: ryż z jabłkiem i polewą jogurtowo-cynamonową

PODWIECZOREK: ciasteczka owsiane, kisiel brzoskwiniowy 

(2 danie 300g, zupa300ml)

 

ŚRODA 

ŚNIADANIE:  kanapeczki z serkiem i szynką wiejską, warzywka, herbatka malinowa 
 
ZUPA: pomidorowa z makaronem
 

II DANIE: cepeliny z mięsem i cebulką

VEGE: pieczona cukinia z kozim serem

PODWIECZOREK: makaron żytni z truskawkami

(zupa 300 ml, mięso 250g , cukinia 240 g) 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: kakao, ser biały, dżem, warzywa, pieczywo żytnie 

ZUPA: kalafiorowa

II DANIE: kurczak w sosie sojowym z warzywami blanszowanymi, ryż jaśminowy   

VEGE: racuchy drożdżowe 

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe, sok z pomarańczy 

 

(350g, ryż 100g, zupa 300ml)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: jajecznica, sałata z pomidorami, pieczywo, herbatka, serek waniliowy 

 

ZUPA: pieczarkowa 

II DANIE: morszczuk panierowany, kus-kus, surówka z kapusty

VEGE: makaron z truskawkami 

 

PODWIECZOREK: galaretki owocowe, chałeczka, kompocik

(zupa 300 ml, ryba 150g, kasza 120g)

  

 

W sprawach związanych z opłatami za wyżywienie proszę kontaktować się z Panią Magdaleną Piekutowską tel. 516 921 100