MENU 20- 24 stycznia 2020

PONIEDZIAŁEK  

ŚNIADANIE:  bułka ,masełko, kawa inka, szynka, zielony ogórek, serek żółty

ZUPA: krem z białych warzyw    
 
II DANIE: spaghetti bolonese, surówka z kapusty pekińskiej, bar sałatkowy    
 

VEGE: warzywa pieczone z czosnkiem

PODWIECZOREK: placuszki ziemniaczane z marchewką, herbata z cytrynką, warzywa chrupiące

(Spaghetti300g, warzywa do 250g, zupa 300ml)

 

WTOREK

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane, masełko, jajecznica z szyneczką, mix warzyw, płatki kukurydziane na mleku

ZUPA: pomidorowa

DANIE: kotlecik drobiowy, puree, mizeria

VEGE: papryka faszerowana

PODWIECZOREK: budyń jaglany z owocami 

(Mieso120g, papryka250g, zupa300ml)

 

ŚRODA 

ŚNIADANIE: naleśniki z twarogiem i malinami, herbata rumianek
 
ZUPA: zacierkowa
 

II DANIE: potrawka z indyka, kus-kus, fasolka szparagowa

VEGE: kotleciki z soczewicy 

PODWIECZOREK: kanapeczki z wędliną i warzywami, herbatka

(Mięso 250g,kotlet z soczewicy 200g, zupa 300g)

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: sałatka grecka z fetą i oliwkami, chrupiąca bruschetta czosnkowa, mięta

ZUPA: kapuśniak   

II DANIE: kasza gryczana, schab pieczony w sosie własnym, czerwona kapustka

VEGE: placki ziemniaczane z sosem koperkowo-czosnkowym 

PODWIECZOREK: ciasto jabłecznik, sok pomarańczowy 

(Mięso 100g,placuszki 200g,zupa 300ml)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: pasta jajeczna, świeże warzywa, płatki na mleku, pieczywo żytnie

ZUPA: barszcz biały z jajkiem 

II DANIE :makaron farfale w sosie bazyliowym z łososiem i oliwkami, surówka 

VEGE: gulasz z boczniaków, kasza bulgur

PODWIECZOREK: tosty z serem, pomidorki z mozzarellą, herbatka

(Pasta 250g, gulasz 200g, zupa300ml)

 

 

W sprawach związanych z opłatami za wyżywienie proszę kontaktować się z Panią Magdaleną Piekutowską tel. 516 921 100