MENU 3- 7 lutego 2020

PONIEDZIAŁEK  

ŚNIADANIE: 

płatki owsiane na mleku, polędwica sopocka, ser żółty, masełko, pieczywo pszenno-żytnie, herbatka

ZUPA: kapuśniaczek

II DANIE: kurczak pieczony, ryż sałata ze śmietaną 
 

VEGE: makaron z owocami

PODWIECZOREK: ciastka owsiane, lemoniada

(Spaghetti300g, warzywa do 250g, zupa 300ml)

 

WTOREK

ŚNIADANIE: herbatka z cytryną, salami, serek kozi, świeże warzywa, kajzerki

ZUPA: krem z pomidorów z grzankami 

DANIE: pulpeciki w sosie koperkowym, puree, surówka z marchewki 

VEGE: lasagne szpinakowa

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem kawa inka, 

(Mieso100g, lasagne250g, zupa300ml)

 

ŚRODA 

ŚNIADANIE:  jajecznica na maśle, żywiecka ,bułka wrocławska, warzywka, hertbatka malinowa
 
ZUPA: kartoflanka
 

II DANIE: spaghetti bolonese, surówka z białej kapusty 

VEGE: warzywa pieczone  z dressingiem czosnkowym, 

PODWIECZOREK: tosty z serem i szynką, sok pomarańczowy

(Mięso 300 g z makaronem, warzywa 250g, zupa 300 ml) 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: pieczywo żytnie, biały ser, dżem malinowy, masełko, kawa inka, zielony ogórek

ZUPA: kalafiorowa   

II DANIE: puree, kotlecik schabowy, mizeria

VEGE: zapiekanka brokułowa z prażonymi pustkami dyni i serem lazur.

PODWIECZOREK: pizza hawajska

 

(Mięso 150g, zapiekanka 250g, zupa 300ml)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: jajka w majonezie, pomidory z sałatą, pieczywo, świeże warzywa, herbata

 

ZUPA: bulion warzywny z makaronem

II DANIE: naleśniki na słodko i wytrawne, bukiet warzyw 

 

PODWIECZOREK: placki z cukinii 

 

 

 

W sprawach związanych z opłatami za wyżywienie proszę kontaktować się z Panią Magdaleną Piekutowską tel. 516 921 100